fbpx
Сьогодні
15:19 08 Кві 2018

Злочин проти людяності: у Сирії жертвами хімічної атаки стали до 100 осіб

Згідно з повідомленням рятувальників і медиків, у результаті хімічної атаки в сирійській провінції Східна Гута загинуло не менше ніж 70 осіб.

Про це передає ВВС.

У свою чергу, волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих може досягати 100 осіб. Поранених – до 1000 осіб.

Державний департамент США встиг заявити, що якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ, передає Інтерфакс-Україна.

"Історія застосування сирійським режимом хімічної зброї проти власного народу навіть не підлягає обговоренню. У кінцевому підсумку Росія несе відповідальність за безжалісне застосування хімзброї проти невинних сирійців", – заявили в Держдепі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що за хімічну атаку в Сирії мають понести відповідальність і злочинці, й ті, хто їх підтримує. Про це голова МЗС написав у Twitter.

"Якщо інформація щодо хімічної атаки в Сирії підтвердиться, це є черговим злочином проти людяності", – заявив він.

Клімкін додав, що якщо Росія накладе вето на резолюцію Радбезу ООН проти застосування хімічної зброї в Сирії, воно буде аналогічним російському вето щодо трибуналу для покарання винних у знищенні на Донбасі рейсу МН17.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: