fbpx
Сьогодні
16:01 07 Кві 2018

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Фото Reuters

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав його присутнім у храмі.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, і вважається святинею для віруючих. Його поява напередодні православної Пасхи за молитвами православного патріарха, духовенства і тисяч паломників, незважаючи на регулярність, називають "дивом сходження Благодатного вогню".

Перед тим як патріарх Єрусалиму Феофіл в одному підряснику увійшов до Кувуклію (саме священне місце — каплицю над кам'яним ложем Гробу Господнього в однойменному єрусалимському храмі), де молився про сходження Благодатного вогню, всі свічки і світильники в храмі були погашені. За давнім церемоніалом, перед входом в Кувуклію шати патріарха Феофіла III і сама каплиця були ретельно оглянуті на предмет наявності будь-яких засобів для штучного отримання вогню.

Очікування вогню після того, як патріарх Єрусалимський зайшов до каплиці, триває завжди різний час, але останні роки, як правило, не більше півгодини.

Делегація Київського патріархату доставить Благодатний вогонь до України з Єрусалиму в суботу, 7 квітня, о 19:40 за київським часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: