fbpx
Сьогодні
12:21 06 Кві 2018

Україна пообіцяла прийняти закон про Антикорупційний суд до червня, - євродепутат

Фото EADaily

Українська сторона запевнила Європарламент щодо прийняття закону про Антикорупційний суд у травні, найпізніше – червні цього року.

Про це сьогодні в Києві на прес конференції сказала євродепутат Лайма Андрікене, передає УНН. 

Що стосується закону про Антикорупційний суд: з нашої точки зору це надзвичайно важливий закон. Зрештою, корупція є причиною майже всіх бід, які існують в українському суспільстві. Вона фактично перетікає до всіх верств життя України, тому ми вважаємо, що дуже важливим є прийняття цього закону, і вчора колеги з українського парламенту запевнили нас, що закон буде прийнято в травні, найпізніше — в червні. Ми розраховуємо на наших українських колег

Лайма Андрікене

За словами членів євроделегації, коли Антикорупційний суд буде заснований і почне працювати, він докорінно змінить ситуацію в Україні.

"Бо зрештою має бути певна логіка в тому, як відбувається антикорупційна боротьба в Україні. НАБУ та інші органи готують документи, проводять розслідування, проте зрештою документи мають надходити до суду і там уже прийматись рішення, які поставлять крапку на цих корупційних справах. Звичайно, це має відбуватись в прозорий і справедливий спосіб, тому ми вважаємо також дуже важливим етап проведення відбору суддів до майбутнього АКС", — додали в ЄП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: