fbpx
Сьогодні
18:52 06 Кві 2018

Підрозділи МВС готуються до деокупації Донбасу, - Аваков

Фото mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про підготовку кількох варіантів розвитку сценарію на сході України, у тому числі й повернення контролю над Донбасом силами поліції та миротворців, а не військовими.

Така заява прозвучала в ході зустрічі 6 квітня з делегацією Американського Ради із зовнішньої політики (AFPC) аналітичним центром при Конгресі США, в ході якої "відверто обговорили стан і перспективи України в умовах військової агресії РФ, ефективність міжнародних санкцій і співробітництва в сфері безпеки".

"Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією з залученням миротворчих сил, а не військовими. Сили МВС – поліція та гвардія – готуються до цього варіанту", – цитує прес-служба МВС Авакова.

Представники американської сторони відзначили динаміку процесу реформування сектора громадянської безпеки України. Однак додали, що залишається необхідність подальших послідовних змін на шляху боротьби з корупцією.

Arsen Avakov: Підрозділи #МВС готуються до деокупації ДонбасуСьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку…

Posted by МВС України on Friday, April 6, 2018

Нагадаємо, 18 січня депутати Верховної Ради прийняли закон про реінтеграцію Донбасу.

У новому законі про відновлення контролю над Донбасом, зокрема, Росія визначена країною-агресором і вводиться право України на самооборону, а території окремих районів Донецької та Луганської областей визнані окупованими. Закон також розширює можливості ЗСУ та інших військових формувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: