fbpx
Сьогодні
11:20 05 Кві 2018

В ЮНІСЕФ назвали три головних проблеми дітей в Україні

Фото: Укрінформ

Представник ЮНІСЕФ в Україні розповів про найголовніші проблеми дітей.

Керівник департаменту соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов представив програму "Громада, дружня до дітей і молоді", передає UATV.

Нещодавно Україна приєдналася до всесвітньої програми від ЮНІСЕФ (Дитячого фонду ООН) "Громада, дружня до дітей і молоді". У рамках цієї ініціативи частина проблем, пов'язаних зі вразливими категоріями дітей і молоді, отримає можливість стати більш видимими.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом кількість муніципалітетів, які приєднаються до цієї програми, зросте. А це автоматично означатиме, що муніципалітети беруть на себе зобов'язання інвестувати в проблемні напрями, пов'язані з дітьми. Що їх буде більше, то краще. Це акселератор для реформ", – розповів Айвазов.

За його словами, фокусом цієї програми є те, що вона створює суперництво.

"Наприклад, муніципалітет побачив, що у кого-то є акредитація ЮНІСЕФ, і теж захотів її отримати. А щоб зайти в програму, треба отримати зобов'язання – це сигнал того, що місцева влада буде змінюватися. Тобто, муніципалітет сам бачитиме проблеми та вирішуватиме їх. Це стане частиною їхнього престижу, змагання і пріоритету", – повідомив керівник департаменту соціальної політики ЮНІСЕФ.

Він озвучив найпроблемніші питання дітей в Україні: "Я б відзначив три проблеми: проблема дітей в інституціях, дітей з обмеженими можливостями та дітей, які постраждали від конфлікту".

Також він пояснив, що програма "Громада, дружня до дітей і молоді" покликана створити платформу для діалогу.

"Все буде відбуватися за добровільним бажанням муніципалітету. Щойно вони увійдуть у цей процес, то краще розумітимуть проблематику. Ця платформа для спільного вирішення проблем, для діалогу", – підсумував Артур Айвазов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: