fbpx
Сьогодні
21:26 05 Кві 2018

Реформа освіти: що зміниться для школярів з 1 вересня?

Фото МОН

На створення освітнього простору у початковій школі, де з 1 вересня навчання здійснюватиметься за новим стандартом, держава виділить субвенцію у розмірі майже мільярд гривень.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час освітньої панелі розширеної урядової наради у Вінниці.

Вчора уряд прийняв постанову, що регулює використання освітньої субвенції на Нову українську школу. 998,7 млн, тобто майже мільярд гривень, з цієї субвенції піде саме на створення нового освітнього простору. Постановою передбачено, що 40% цієї суми піде на закупівлю дидактичних матеріалів для 1 класу. Ще 40% коштів буде спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів НУШ. Та 20% субвенції має бути використано на закупівлю комп'ютерного обладнання для початкових класів НУШ

Лілія Гриневич

Міністерство розробило методичні рекомендації, яким чином має бути влаштований освітній простір у Новій українській школі.

Зокрема, має бути 8 навчальних осередків: навчально-пізнавальної діяльності (з партами/столами); змінні тематичні осередки (дошки/фліп-чарти/стенди для діаграм з ключовими ідеями); гри (настільні ігри, інвентар для рухливих ігор); художньо-творчої діяльності (полички для зберігання приладдя та стенд для змінної виставки дитячих робіт); куточок живої природи для проведення дослідів (пророщування зерна, спостереження та догляд за рослинами, акваріум); відпочинку (з килимом для сидіння та гри, стільцями, кріслами-пуфами, подушками з м'яким покриттям); дитяча класна бібліотечка; осередок вчителя (стіл, стілець, комп'ютер, полиці/ящики, шафи для зберігання дидактичного матеріалу тощо).

У цих рекомендаціях також є застереження щодо безпеки, зовнішнього вигляду та мобільності обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: