fbpx
Сьогодні
12:37 05 Кві 2018

Рада закликала світ не будувати Північний потік-2

Північний потік

Верховна Рада України прийняла звернення до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу «Nord Stream 2».

За дану постанову проголосували 266 народних депутатів. Парламент закликав західних партнерів не допустити монополію Росії на газових ринках світу та не фінансувати будівництво газогону «Північний потік-2».

"У результаті реалізації проекту Газпром отримає контроль над обсягом і ціною всього газового ринку континентальної Європи, а також фізичну можливість взагалі відмовити в постачанні газу країнам Центральної Європи, які сьогодні сумлінно купують в монополіста газ за міжнародно визнаними комерційними контрактами", – йдеться у зверненні.

Газпром депутати назвали ненадійним партнером, який використовує торгівлю енергоресурсами як метод тиску. Рада у зверненні нагадала, як 1 березня 2018 року Газпром одноосібно відмовився виконувати контракт з Нафтогазом після рішення Стокгольмського арбітражу. Ці дії російського монополіста завдали збитків Україні збитків та поставили під загрозу транзит газу до країн ЄС.

Під час обговорення даної постанови окремі парламентарі говорили про необхідність України збільшити власний видобуток нафти і газу та посилювати енергетичну незалежність.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: