fbpx
Сьогодні
11:56 05 Кві 2018

Плани Путіна про руйнування однополярного світу переросли у всесвітню гібридну війну, - Єльченко

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, агресія, яку веде Росія проти України, поступово перетворюється на всесвітню гібридну війну.

За його словами, заявлені російським президентом Путіним ще в 2007 році плани про руйнування однополярного світу переросли у криваву агресію РФ проти Грузії, напад на Україну, а згодом і у війну світового масштабу, повідомляє Укрінформ.

Український дипломат зазначив, що у 2014 році, через окупацію Криму та військовий наступ на сході України, Росія поклала початок "нехтуванню встановлених принципів міжнародних відносин на основі Статуту ООН".

Єльченко сказав, що зараз Москва перетворює Крим на величезну військову базу – із сухопутними, повітряними та військово-морськими компонентами, використовуючи її як платформу для своїх військових втручань в інших місцях, зокрема, у Сирії.

Втім, наголосив посол, агресія Росії проти України не обмежується Кримом: вона продовжується на сході України. Причому в Москві продовжують заперечувати присутність солдат і офіцерів на Донбасі, виправдовуючи їхню фактичну наявність тим, що вони начебто перебувають "у відпустці".

"Неправомірні дії Росії, а також безперервна пропаганда, дезінформація, підроблені новини та інші гібридні інструменти застосовуються Росією щодня в безперервному режимі", – наголосив він.

У зв'язку з цим він наголосив, що Україна ініціювала розгляд справ відносно дій РФ у Міжнародному кримінальному суді, Міжнародному суді ООН, а також арбітражний розгляд в межах Конвенції ООН з Морського права.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: