fbpx
Сьогодні
21:49 05 Кві 2018

Місцеві питання мають вирішуватися на місцевому рівні, - представник ЄС

Розширена урядова нарада відбулася сьогодні у Вінниці за участі президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, інших високопосадовців України та представників міжнародної спільноти з нагоди 4-ї річниці реформи децентралізації, розпочатої на початку квітня 2014 року.

Після виступів президента Порошенка та прем'єр-міністра Гройсмана учасників наради привітав спеціальний посланник уряду Німеччини з питань децентралізації в Україні Георг Мільбрадт, який зазначив, що децентралізація є, мабуть, найуспішнішою українською реформою, але потрібно зробити ще багато роботи, включаючи ухвалення відповідного законодавства.

Беренд де Гроот, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні, взяв участь у роботі секції з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком та мером Києва Віталієм Кличком. Пан де Гроот підкреслив важливість субсидіарності та прозорості, закликавши аудиторію робити на місцевому рівні те, що можна краще робити на місці, та забезпечувати участь громадян та демократичний нагляд.

«Реформа децентралізації пропонує найкращі можливості для вирішення корінних причин корупції, − підкреслив Беренд де Гроот. – Європейський Союз і я в ролі співголови Ради донорів від імені міжнародних партнерів щиро визнаємо досягнення та потенціал реформи децентралізації. Окремі і скромні ініціативи міжнародної підтримки, зроблені раніше цього десятиліття, перетворилися на добре впроваджені та спільно координовані зусилля під проводом уряду, спрямовані на досягнення спільних результатів».

Урядова нарада у Вінниці була підтримана Радою донорів з децентралізації, в тому числі Програмою «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом і п'ятьма його державами-членами. Директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгельрозповів про заходи, які пропонує U-LEAD для всіх 728 об'єднаних громад, які створені на сьогодні в рамках децентралізації в Україні. Пан Файгель нагадав, що U-LEAD діє у всіх 24 областях України та розробила тематичні пакети підтримки для сприяння реформі децентралізації та регіональної політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: