fbpx
Сьогодні
12:52 04 Кві 2018

НАБУ опублікувало "прослушку" Холодницького

НАБУ на своїй офіційній YouTube-сторінці розмістило записи розмов антикорупційного прокурора Назара Холодницького, зроблені приховано в кабінеті голови САП.

Інформація про це розміщена на офіційний сторінці Бюро у мережі Facebook.

«З огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про участь НАБУ у розслідуванні стосовно заступника Генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національне бюро вважає доцільним оприлюднити фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП», – говориться у повідомленні.

На думку НАБУ, ними були зафіксовані факти, які можуть свідчити про наявність в діях керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень. «Зокрема, йдеться про можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження», – стверджують у Бюро.

В НАБУ нагадали, що негласні слідчі дії проводилися з дозволу слідчого судді в рамках розслідування кримінального провадження, яке розслідує Генеральна прокуратура України.
Нагадаємо, 30 березня 2018 року директор НАБУ та Генеральний прокурор Юрій Луценко передали скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням відсторонити Назара Холодницього з посади голови САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: