fbpx
Сьогодні
21:44 03 Кві 2018

Все про: Суд над активістом Євромайдану Бубенчиком, який розповідав, що стріляв в правоохоронців

3 квітня ГПУ вручила підозру Івану Бубенчику, який розповідав, як стріляв на Майдані в правоохоронців. Його підозрюють у вбивстві двох правоохоронців.

Бубенчика підозрюють в посяганні на життя співробітників правоохоронного органу (стаття 348 КК), умисне вбивство (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК) і незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ( ч.1 ст. 263 КК), пише УП.

Прокурор Департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика, повідомляє УНІАН.

"По-перше, про це ще рано говорити. По-друге, там немає статті 115 (КК), там тільки є стаття про замах на правоохоронців", – сказав він.

"А по-третє, цей закон є нікчемним, оскільки прописаний так, що суперечить Кримінальному процесуальному кодексу, в якому йдеться про те, що будь-який закон, який не відповідає порядку, прописаному в КПК, не може бути застосований", – сказав Донський.

Закон про амністію учасників Революції Гідності був прийнятий парламентом 21 лютого 2014 року.

Пізніше стало відомо, що Печерський районний суд Києва відклав на невизначений термін обрання запобіжного заходу для активіста Майдану Івана Бубенчика. Про це повідомив суддя під час засідання.

"Слідчий суддя ухвалив оголосити перерву без визначення терміну для розгляду заяви", – сказав він.

Адвокат Бубенчика просив про відстрочення. Він стверджував, що йому не вистачило часу для підготовки та ознайомлення з матеріалами справи.

Крім того, він заявив про відвід слідчого судді.

Водночас прокурор заявляв, що трьох годин було достатньо для цього.

Депутат Володимир Парасюк і Семен Семенченко готові взяти Бубенчика на поруки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: