В пошуках компромісу: Луценко обіцяє нові проекти про скасування декларацій для ГО

Для розробки нового проекту закону про скасування е-декларування для антикорупціонерів буде створена робоча група при президентові України, проект передбачатиме "прозору звітність" для громадських організацій.

Про це під час брифінгу заявила представниця президента в Верховній Раді, член фракції "БПП" Ірина Луценко, коментуючи провалені проекти, передає УП.

"Незабаром при президенті України буде створено робочу групу, яка підготує новий законопроект про скасування е-декларування для активістів. За основу буде взято наявний президентський законопроект. Крім того, будуть враховані зауваження Венеційської комісії", – сказала вона.

Луценко розповіла, що законопроект передбачатиме скасування е-декларування для громадських активістів, проте натомість запроваджуватиме "прозору звітність" для громадських організацій.

На її думку, цю ідею імовірно підтримають також міжнародні партнери України, які надають фінансову підтримку нашій країні й хочуть мати впевненість, що гроші використовуються коректно. Як приклад некоректного використання коштів Луценко навела створення системи е-декларування для НАЗК розробником "Міранда", котрий виконав лише частину технічних завдань.

"Європейські платники податків зацікавлені, щоб їхні гроші були захищені", – резюмувала Ірина Луценко.

Луценко нагадала, що президент вніс свій законопроект 8 місяців тому, проте жодна фракція, крім БПП, його не підтримала.

"А за два дні до завершення терміну подання декларацій всі раптом вирішили на цій темі попіаритися. Все, що робиться поспіхом, не має успіху", – сказала Луценко.

Вона додала, що сама фракція БПП спеціально збиралася напередодні (2 квітня) й ще раз ухвалила рішення підтримати президентський законопроект і не підтримувати законопроект Тимошенко.

На питання журналістів, чому в такому випадку 45 з 135 депутатів фракції БПП не проголосували за президентський законопроект, Луценко відповіла:

"Позиція фракції була голосувати за президентський законопроект. Я думаю, що треба питати персонально в кожного депутата, чому вони не визначилися".

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У російському Улан-Уде – масштабна лісова пожежа: вогонь перекинувся на житлові будинки, оголошено евакуацію

У столиці російської республіки Бурятія – Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, місцева влада… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.