fbpx
Сьогодні
12:45 03 Кві 2018

Розслідування справи Холодницького почали за статтею про хабар, він здивований

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що негласні слідчі дії щодо нього проводили за статтею про хабар.

Про це він сказав після допиту в Генпрокуратурі 3 квітня, пише УП.

"Це кримінальне провадження починалося, як у церкві, починали за здравіє – закінчили за упокой.

Починали з тяжкого злочину, щоб розпочати негласні слідчі дії, а за 3 тижні наслухали на що – на легкий злочин чи на дисциплінарку наслухали?", – сказав Холодницький.
Він уточнив, що НСД розпочинали за ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції чи отримання неправомірної вигоди – ред.).

"Тобто, виявляється, що у когось десь вимагав якийсь хабар, тільки не розумію, у кого. І мені про це не кажуть", – сказав керівник САП.

Він додав, що його викликали на допит за двома статтями: примушування свідка свідчити і розголошення даних досудового слідства.

Як відомо, 3 квітня Холодницький сказав, що проситиме відсторонити його від посади на час слідства і вимагатиме змінити прокурорів у його справі.

До Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів вже надійшли дисциплінарні скарги НАБУ і ГПУ щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття Холодницького з посади керівника САП.

У КДКП заявили, що мають 2 місяці на розгляд дисциплінарних скарг.

У березні з'ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​"прослушка". "Жучки" нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Повідомлялося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник назвав спотвореною інформацію про негласне прослуховування в кабінеті Холодницького.

Водночас пізніше директор Антикорупційного бюро визнав співпрацю його відомства і ГПУ у справі проти керівника САП.

Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк заявив, що відомство уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

Холодницький сказав, що йому пропонували працювати проти НАБУ і запевнив, що відповість на кожне слово у звинуваченні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: