fbpx
Сьогодні
09:47 02 Кві 2018

Посол Британії: Висилка російських дипломатів - це колективне відчуття перед викликом РФ

Фото: US Embassy Kyiv Ukraine

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф вважає, що питання запровадження нових санкцій відносно Росії у справі про отруєння розвідника Сергія Скрипаля та його дочки залежатиме від подальших кроків РФ.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Очевидно, що все буде залежати від подальших кроків Росії. Головне, про що ми будемо в подальшому піклуватися, це наша національна безпека", – зазначила британський дипломат.

За її словами, висилка російських дипломатів це не просто акт солідарності з Великою Британією, "це також дуже чітка відповідь на те що ми вважаємо загрозою нашій колективній безпеці".

"Це результат не тільки хорошою дипломатії, а й колективного відчуття, що ми зіткнулися з новим і дуже важким викликом Росії", – додала Гоф.

4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в британському Солсбері.

Слідство встановило, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок, розробленою в СРСР в 1970-х роках. Велика Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію.

Отруєння Скрипалів спровокувало висилку російських дипломатів. США оголосили, що вирішили вислати 60 російських дипломатів.

Про рішення вислати з України російських дипломатів оголосив також президент Петро Порошенко. Всього з України вислали 13 дипломатів. 28 березня вони покинули Україну.

У відповідь Росія почала дзеркальні заходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: