fbpx
Сьогодні
Туризм 15:33 02 Кві 2018

Буковина запрошує на перший Фестиваль тюльпанів

Фото molbuk.ua

22 квітня у с. Мамаївцях, що в Чернівецькій області, відбудеться перший Фестиваль тюльпанів.

У програмі заходу – виставки, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва, народних промислів, частування й розваги, пише Укрінформ.

"Цьогоріч тюльпанове поле розквітне в Мамаївцях. Сподіваюся, перші квіти з'являться уже після Великодня. Очікуємо, що розквітнуть усі 17 видів квітів", – розповів власник буковинського тюльпанового поля Олександр Стратійчук, який також візьме участь у фестивалі.

Чоловік навчився вирощувати тюльпани в Голландії, а тепер переніс іноземний досвід на буковинський ґрунт.

"Я сім років працював у Голландії на квітковому господарстві. Там добре навчився вирощувати тюльпани. Коли повернувся додому, придбав цибулини і пристосував голландські квіти до українських умов. Виявилося, це нескладно. Тож за вирощування голландських квітів узялися всією сім'єю", – зауважив Стратійчук.

Щороку його родина висаджує майже гектар квітів. Минулоріч тюльпанове поле квітло поблизу старого летовища в Лужанах. А восени його висадили в Мамаївцях. Для Ставнійчуків це 12-й тюльпановий сезон.

Кількість туристів, які їдуть на Буковину, щоб помилуватися квітами, зростає щороку. Тюльпанове поле навіть відзняли на квадрокоптер. Побачити, яким воно було в період цвітіння минулого року, можна на відео.

Дістатися до села нескладно, воно розташоване відразу при виїзді з Чернівців в сторону Коломиї.

Мамаївці – історичний населений пункт, перша згадка про нього датується 1580 роком. Тут є два старовинні храми, багато готелів та кав'ярень – тож інфраструктура для туристів передбачена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: