fbpx
Сьогодні
20:27 01 Кві 2018

Українські та індонезійські вчені проводитимуть спільні морські, антарктичні та тропічні дослідження

Фото uac.gov.ua

Українські та індонезійські вчені планують проводити спільні морські, антарктичні та тропічні дослідження.

Відповідний Меморандум про співпрацю був підписаний між Українським науково-технологічним центром (УНТЦ) та парламентом провінції Ріоу, що в Індонезії, 27 березня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Зараз для нас дуже важливим є розвиток морських досліджень та відповідної наукової інфраструктури. Адже майже вся інфраструктура була зосереджена в Криму, і після анексії півострову Росією нам практично все довелося починати з нуля. Наші пріоритети – створення морської дослідницької системи з мережею обладнаних станцій моніторингу, відновлення дослідницького флоту, проведення серії тренінгів для морських дослідників. І ми запрошуємо індонезійських колег створювати спільні проекти за цими напрямами, – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Також йшлося про можливості співпраці у сфері тропічних досліджень. Це відкриє для українських науковців нові можливості для вивчення біорізноманіття тропічних лісів, змін клімату, в сфері сільського господарства, медицини, зокрема інфекційних хвороб.

Ще один варіант для наукової співпраці країн – вчені з провінції Ріоу зможуть долучатися до проведення досліджень на українській антарктичній станції Академік Вернадський.

Ми можемо запропонувати досить екзотичний варіант наукового обміну – з гарячого екватору на крижаний континент, в Антарктику. Ми зможемо прийняти ваших вчених на нашій антарктичній станції, а натомість наші науковці могли б проводити дослідження в індонезійських тропічних центрах, яких ми не маємо, – запропонував очільник Національного наукового антарктичного центру МОН Євген Дикий.

Представники парламенту провінції Ріоу відзначили, що всі ці пропозиції є досить цікавими. Найближчим часом вони будуть деталізовані й оформлені в конкретний план дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: