fbpx
Сьогодні
09:00 01 Кві 2018

Е-декларації: станом на 1 квітня до реєстру подали понад 800 тисяч декларацій за 2017 рік

Черговий етап подання декларацій розпочався 1 січня і завершився 1 квітня.

До Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування подано 816 509 декларацій за 2017 рік. Такі дані оприлюднила прес-служба Національного агентства з протидії корупції станом на 00:00 1 квітня.

Там додали, що черговий етап подання декларацій розпочався 1 січня та завершився 1 квітня.

"Основні проблеми з якими стикнулися суб'єкти декларування – це втрачені паролі до електронно-цифрового підпису, закінчення терміну електронно-цифрового підпису, невчасна зміна поштової скриньки з ворожих російських поштових сервісів: mail.ru, list.ru, yandex.ru та інших, а також помилки в прізвищах, ІПН, правопис прізвищ, імен, по батькові російською мовою та інші", – йдеться у звіті.

"Черговий рік поспіль суб'єкти декларування демонструють низьку організованість щодо заповнення декларацій, створення чернеток, перевірки терміну дії ЕЦП, даних персонального кабінету тощо", – підкреслили в агентстві.

НАЗК 2017

НАЗК 2017

Нагадаємо, 31 березня минув дедлайн щодо заповнення електронних декларацій. За тиждень до цього дедлайну лише 40% декларантів по всій Україні задекларували свої доходи, в деяких областях цей показник досягає 20%.

За останній рік НАЗК змогло:

– провести перевірку 634 декларацій;

– прийняти 143 рішення про закінчення перевірок;

– направити до суду 49 протоколів про порушення.

У 2017 році було подано майже півтора мільйона декларацій. Тобто, якщо НАЗК продовжить здійснювати перевірку в тому ж темпі, знадобляться сотні років для виконання цієї роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: