fbpx
Сьогодні
11:15 31 Бер 2018

В Україну приходить "Французька весна": сьогодні стартує 15-й щорічний фестиваль

Фото jovan

Фестиваль "Французька весна" розпочинається 31 березня в Україні. Цього року у ритмі фестивалю протягом квітня житимуть Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків.

Вже 15 рік поспіль "Французька весна" щоразу пропонує масштабну культурну програму. Щоб уявити розмаїття подій, гостей та форматів якої, варто поглянути на календар фестивалю, що на сайті Французького інституту.

Спільні французько-українські проекти знайдуть своє продовження у художніх виставках, фотопроектах, муралах, концертах. Численні французькі гості фестивалю вестимуть діалог з українськими митцями, глядачами, слухачами – як через творчість на сцені, галерейних залах, так і безпосередньо під час зустрічей та обмінів думками.

Французька весна в Україні

Стартує фестиваль 31 березня о 20:30 на Софійській площі. Українців дивуватимуть вуличною виставою "Повітря". Над перформансом працюють французький композитор П'єр Тійуа, люксембурзький диригент Гаст Вальтціг, український режисер Влад Троїцький та ціла команда музикантів і художників. Вистава "Повітря" присвячена трьом французьким революційним цінностям: свободі, рівності та братерству.

Французька весна в Україні

Фото: Французький інститут в Україні

У зв'язку з відкриттям фестивалю 31 березня з 19:00 до 23:00 буде заборонено рух усіх видів транспортних засобів на вулицях Софіївській, Малій Житомирській, Володимирській (від вул. Ірининської до вул. Великої Житомирської) та у провулку Рильському. Проїзд транспорту на вул. Хрещатик у цей час буде дозволено, повідомляє прес-служба КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: