fbpx
Сьогодні
19:29 31 Бер 2018

Президент України привітав громадян Мальти з національним святом

Президент України Петро Порошенко привітав громадян Мальти з національним святом – Днем Свободи. У своєму зверненні голова держави побажав мальтійцям миру, добробуту та процвітання.

«Nawgura l-festa nazzjonali t-tajba liċ-ċittadini Maltin kollħa f'Jum il- Ħelsien. L-isbaħ xewqat lill-poplu Malti għal paċi, ġid u saħħa», – так Президент України привітав жителів Мальти їхньою національною мовою.

Нагадаємо, що двосторонні відносини між Україною та Мальтою поки що не налагоджені на прямому рівні. Мальтійське посольство в Москві (Росія) також уповноважене для здійснення дипломатичних відносин з Україною. Україна представлена на Мальті через посольство в Римі (Італія).

Того року, Президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прека зустрілася з Президентом України у Києві. Петро Порошенко подякував мальтійську колегу за підтримку України через приєднання до санкцій проти Російської Федерації, а також домовився про те, що на Мальті буде створено сервісний центр для обслуговування літаків «Антонов». Українська сторона запросила мальтійську для участі в моніторинговій місії ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: