fbpx
Сьогодні
20:28 31 Бер 2018

Данилюк: Монетизація субсидій - це боротьба з корупцією

Міністерство фінансів працює над монетизацією субсидій на рівні домогосподарств для викорінення корупції у цій сфері.

Про це міністр фінансів Олександр Данилюк розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми працюємо над монетизацією субсидій на житлово-комунальні послуги. Це важливий крок для викорінення корупції в цій сфері та переходу на прозору систему", – зазначив Данилюк.

За словами міністра, кінцевою метою міністерства фінансів є монетизація субсидій на рівні домогосподарств, за якою живі гроші будуть надаватись людям в руки.

Таким чином, вони зможуть оплачувати свої рахунки за фактично спожиті послуги, що також дозволить залишити собі частину грошей за рахунок заощадження енергоспоживання.

Це черговий етап реформи, і цей механізм сприятиме енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також буде простим в реалізації та адмініструванні.

Монетизація субсидій на рівні домогосподарств остаточно унеможливить маніпуляції та завищення показників. Ми вже зараз бачимо, куди йде кожна гривня. А до цього у нас не було такої інформації. І багато хто втрачає через це, бо зараз – це реальні гроші, які можна відслідкувати

Олександр Данилюк

26 квітня 2017 року Кабінет міністрів прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу та електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: