fbpx
Сьогодні
09:17 30 Бер 2018

У США хочуть перевіряти соцмережі всіх претендентів на візи

Фото: sr.usembassy.gov

Державний департамент США має намір вимагати від прохачів американської візи імена сторінок у соціальних мережах, електронні адреси та телефони.

Про це повідомляє АР.

"Державний департамент збирається вимагати від усіх претендентів на візу США подавати свої імена в соціальних медіа, попередні електронні адреси та номери телефонів, значно розширивши кількість відмов адміністрації Трампа потенційним мігрантам і відвідувачам країни", – пише видання, посилаючись на випущені Держдепартаментом документи.

У них повідомляється, що нові правила вплинуть на майже 15 млн іноземців, які бажають отримати американські візи. За прогнозами,вказування ​​у візових документах сторінок у соцмережах може вплинути на рішення з приводу 710 тисяч заявників на імміграційні візи і 14 мільйонів заявників на неімміграційні візи щорічно.

Якщо поправки будуть прийняті, у візових заявах з'являться списки соцмереж. Претендентам на візу необхідно буде надати всі свої ніки в соцмережах за останні п'ять років. Заявників попросять повідомити номера телефонів, електронні адреси, статуси про поїздки та депортації за останні п'ять років, а також інформацію і причетності родичів до терористичних організацій.

Як зазначається, раніше дані про сторінки у соцмережах, електронну пошту та номери телефонів вимагали від тих заявників, яких вибрали для додаткової перевірки – наприклад, тих, хто подорожував по територіях, контрольованих терористичними організаціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: