fbpx
Сьогодні
09:48 28 Бер 2018

Трамп ще на рік продовжив санкції проти Росії за хакерські атаки

Фото metrowatchonline.com

Президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій, накладених на Росію у 2015 році у зв'язку з її зловмисними діями у сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє прес-центр Білого дому.

Зазначається, що у квітні 2015 року адміністрація тодішнього президента Барака Обами ввела ці заходи, щоб впоратися з надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці, що надходять ззовні.

Вказана загроза була обумовлена зростаючою поширеністю і серйозністю зловмисних видів діяльності, пов'язаних з кібер-активністю, спрямованою проти США.

Згодом, у грудні 2016 року, обмеження проти Росії були розширені через її втручання в американські президентські вибори. Зокрема, 35 представників країни були вислані зі США. Ці люди, за даними США, прикриваючись своїм дипломатичним статусом, були шпигунами.

"Ці значні зловмисні дії, пов'язані з кібер-активністю, як і раніше створюють незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки Сполучених Штатів. З цієї причини національний надзвичайний стан, оголошений 1 квітня 2015 року, має тривати і після 1 квітня 2018 року", – наголошується в указі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: