fbpx
Сьогодні
Справа Скрипаля 10:36 28 Бер 2018

Росія відкрито застосувала зброю масового знищення, - Пентагон

Спробу Росії отруїти колишнього співробітника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його дочки в британському місті Солсбері бойовою хімічною речовиною слід розглядати як застосування зброї масового знищення на території країни НАТО.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, передає Укрінформ.

"Ще одна проблема, яка постала перед нами прямо зараз: очевидне, цілком очевидне застосування Росією зброї масового знищення, хімічної речовини, в Європі вперше після Другої світової війни", – заявив Меттіс.

Дії Росії в Солсбері він назвав "безрозсудною" поведінкою. Замість того, щоб мати дружні відносини з країнами НАТО, в Москві обрали шлях конфронтації, зазначив глава американського оборонного відомства.

Меттіс підкреслив, що заперечення Росії в причетності до отруєння в Солсбері повторюють її поведінку, коли РФ не визнавала військової присутності в Криму і на Донбасі.

"Вони знімають розпізнавальні знаки військової форми і входять до Криму. Вони кажуть, що вони не мають нічого спільного з тим, що відбувається з сепаратистами на Сході України. Я не знаю, як вони можуть говорити це прямо в обличчя. Вони відзначають, що не можна довести того, хто намагався вбити людей в Солсбері", – сказав Меттіс.

Він також зазначив, що Кремль прагне зруйнувати єдність західного альянсу, а також підірвати демократичні інститути в інших країнах. У зв'язку з цим глава Пентагону наголосив, що саме президент Путін несе відповідальність за цю політику.

Також Меттіс позитивно оцінив висилку російських розвідників з дипломатичних установ по всьому світу, а також єдність в цій позиції більшості країн Заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: