fbpx
Сьогодні
20:17 28 Бер 2018

На Херсонщині відкрили єдиний на півдні реабілітаційний центр для воїнів АТО

Фото gazeta.ks.ua

У Херсоні відкрили першу чергу реабілітаційного центру для воїнів АТО, створеного на базі комунального закладу облради "Обласна лікарня відновного лікування".

Про це повідомила прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

"У житті громади Херсонщини відбулась надзвичайно важлива і довгоочікувана подія – урочиста церемонія відкриття першої черги Центру високоспеціалізованої медичної реабілітації на базі КЗ "Обласна лікарня відновного лікування" обласної ради. Воїни АТО матимуть можливість, не виїжджаючи за межі області, пройти в одному закладі всі етапи лікування, включаючи реабілітацію. Це стосуватиметься і членів їхніх сімей, хворих після інсультів, травм опорно-рухового апарату тощо", – повідомили у прес-службі ОДА.

За її інформацією, для реабілітаційного центру закуплено медичне обладнання на загальну суму 5 млн 850 тис. гривень. Дане обладнання – американського та європейського виробництва, в Україні воно здебільшого використовується у приватних клініках.

У виступі на церемонії відкриття голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв наголосив, що Херсонщина – це південний форпост України, де знаходяться багато людей, які віддають своє життя та здоров'я для захисту держави, і вони повинні мати відповідні можливості для реабілітації.
"І сьогодні ми бачимо конкретні результати. В області більше 4 тис. бійців, які після війни потребують професійної уваги (медиків – ред.). Цей центр так само стосується й інших херсонців: працівників Служби безпеки, поліції, всіх правоохоронців, які мають фізичні навантаження", – заявив очільник області.

За словами головного лікаря закладу Вікторії Вагнєр, центр наразі складається із стаціонару на 70 ліжок, де надають стаціонарну медичну допомогу (хірургічну, терапевтичну, травматологічну, неврологічну, отоларингологічну, гінекологічну), поліклінічно-діагностичного відділення на 240 відвідувань на добу по 17 лікарських спеціальностях, та денного стаціонару на 48 ліжок.

Загальна вартість проекту становить 30 млн гривень. Він фінансується з Державного фонду регіонального розвитку (27 млн гривень) та з обласного бюджету (3 млн гривень).

За інформацією ОДА, наразі цей реабілітаційний центр для воїнів АТО є єдиним на півдні України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: