fbpx
Сьогодні
20:58 27 Бер 2018

Отруєння Скрипаля: НАТО скорочує російську місію на третину

Фото АР

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оприлюднив рішення Північноатлантичного альянсу щодо спільної відповіді РФ на використання військової отруйної речовини на території Великої Британії.

Про це він сказав у заяві для преси у штаб-квартирі НАТО, повідомляє "Європейська правда".

НАТО висилає відразу 7 дипломатів з російської місії.

"Сьогодні я, за нашим спільним рішенням, відкликав акредитацію 7 дипломатів, а також відмовив у заявках на акредитацію ще трьох", – заявив генсек.

За словами Столтенберга, в Альянсі діє обмеження на величину російської місії: РФ мала право акредитувати в штаб-квартирі до 30 співробітників. В НАТО вирішили, що цю кількість необхідно зменшити. "Максимальна кількість співробітників місії РФ зменшена на 10 осіб, до 20 осіб", – заявив він, наголосивши, що це також є частиною дипломатичних санкцій проти РФ. Варто зауважити, що після аннексії Криму кількість співробітників місії РФ при НАТО вже було зменшено.

Зараз у постійному представництві Росії при НАТО акредитовано 14 дипломатів та 6 співробітників військової місії з дипломатичним статусом. Посади постпреда та головного військового представника – вакантні. Столтенберг не уточнив, хто саме підпадає під скорочення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: