fbpx
Сьогодні
10:17 26 Бер 2018

У Нідерландах відкрили меморіал пам'яті жертв катастрофи рейса МН17

Фото з Тwitter.com/UKRinNLD

У Нідерландах відкрили меморіал пам'яті жертв трагедії літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який був знищений з російського ЗРК Бук в 2014 році.

Як повідомляє посольство України в Нідерландах, меморіал відкритий в місті Ейндговен.

"Трагедія МН17 об'єднала нас. Ми завжди будемо пам'ятати і робити все, щоб притягнути винних до відповідальності!", – сказали дипломати.

Авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі села Грабове Донецької області (розташоване на території, окупованій терористами "ДНР"). Загинули всі 298 осіб, які перебували на його борту: 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.

За даними розслідувачів, ключовим організатором транспортування російського Бука в Україну з території РФ був командир "ДНР" Сергій Дубинський, відомий під прізвиськом "Хмурий".

5 липня 2017 року уряд Нідерландів заявив, що винних у катастрофі літака Боїнг-777 Малазійських авіаліній, знищеного в небі над Донецькою областю, судитимуть в Нідерландах, відповідно до місцевого законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: