fbpx
Сьогодні
18:39 26 Бер 2018

США висилають 60 дипломатів РФ і закривають генконсульство у Сіетлі

Офіційний Вашингтон прийняв рішення про вислання принаймні 60 російських чиновників, які працюють з дипломатичними паспортами у США, а також закрити генеральне консульство РФ у Сіетлі, штат Вашингтон.

Про це повідомив під час спеціального брифінгу в понеділок офіційний представник адміністрації, передає Укрінформ.

"Це здійснюється на знак солідарності з нашими ближчими союзниками", – зауважив американський чиновник, чиє ім'я та посада, за звичною практикою, не були названі.

Він уточнив, що йдеться про реакцію країн Заходу на "безрозсудну спробу уряду РФ убити громадянина Великої Британії та його доньки бойовим хімічним реагентом нервово-паралітичної дії".

За словами іншого офіційного представника американської адміністрації, реакція Вашингтона також спрямована проти агресивних дій і політики Росії, які вона запроваджує проти США та їхніх союзників.

Як уточнили американські чиновники, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства в Вашингтоні, а також 12 росіян, що працюють в Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Їхня діяльність пов'язана з "агресивною" розвідувальною активністю. Вони мають сім днів для того, щоб лишити американську територію. Крім того, робота російського консульства в Сіетлі (штат Вашингтон) також припиняється.

За оцінками американської сторони, зараз у Сполучених Штатах встановлено понад 100 російських шпигунів, які працюють під прикриттям. Як зауважили представники американської адміністрації, таким чином, офіційний Вашингтон надіслав меседж Москві про діяльність "неприпустимо високої" кількості російських шпигунів на території Сполучених Штатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: