fbpx
Сьогодні
13:57 26 Бер 2018

IT-індустрія сьогодні займає 70% експорту послуг України

На умовах аутсорсингу для зарубіжних компаній зараз працюють близько 150 тис. українських IT-фахівців.

Українські IT-фахівці вважаються одними з найкращих в світі. Про це розповіла керівник відділу міжнародного співробітництва Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Тетяна Ціленко, передає телеканал UATV.

"Зараз на умовах аутсорсингу працюють близько 150 тис. українських IT-фахівців для зарубіжних компаній. 70% експорту послуг України – це експорт IT-послуг", – заявила Ціленко.

Також експерт розповіла, як талановиті хлопці можуть отримати допомогу в реалізації своїх ідей в Україні.

"Зараз наша організація (Державна інноваційна фінансово-кредитна установа – ред.) разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України займається створенням екосистеми, яка буде підтримувати стартаперів на початковому етапі. Ми отримали державне фінансування і вже розробляємо концепцію цієї екосистеми", – пояснила Ціленко.

Згідно з концепцією, власники ідей зможуть отримати консультаційну допомогу в створенні юридичної особи та в розробці бізнес-плану.

"Дуже часті випадки, коли у винахідника є хороша ідея, але він не знає з чого почати. Ми хочемо в цьому допомогти. Якщо буде потрібно, будемо супроводжувати процес розробки промислового зразка, права інтелектуальної власності і т. д.", – повідомила експерт.

Крім того, Ціленко назвала найяскравіші світові розробки з українським корінням: "Ключові приклади: WhatsApp, PayPal, Depositfiles – вони всі мають українське коріння. Також зараз у всіх на слуху Petcube device, коли людина може постійно стежити за своїм домашнім улюбленцем".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: