fbpx
Сьогодні
11:21 26 Бер 2018

До кінця століття в Африці вимре половина видів тварин, – ООН

Фото proxvost.info

Протягом найближчих десятиліть біологічне різноманіття у світі істотно скоротиться, багато видів тварин, птахів, риб і рослин зникне.

До такого висновку прийшли експерти Організації Об'єднаних Націй, які підготували доповідь про загрози екосистемам Європи, Північної та Південної Америки, Центральній Азії, Африки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону, пише DT.

На думку експертів, до 2100 року більше половини видів тварин і птахів в Африці може вимерти. Висихання африканських озер приведе до загибелі рослин і суттєвого збіднення африканської флори.

Демографічні зміни також негативно позначаться на екологічній ситуації на континенті. Згідно з прогнозами, до 2050 року кількість населення в Африці збільшиться вдвічі – 1,25 до 2,5 мільярдів людей.

До 2050 року в Південно-Східній Азії зникне до 90% коралів. І цей процес не вдасться зупинити навіть у випадку уповільнення глобального потепління. До 2048 року регіон може залишитися без рибних ресурсів, якщо темпи промислового лову не будуть знижені

Вимирання загрожує також ряду біологічних видів в Америці. Вчені відзначають, що після відкриття континенту кількість видів у регіоні скоротилася на 31%. До 2050 року цей показник, за прогнозами, складатиме 40%.

Нагадаємо, в березні в Кенії помер останній самець білого носорога на Землі. Єдиними представниками цього виду залишилися дві самки, яких учені намагатиутьсять штучно запліднити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: