fbpx
Сьогодні
22:31 26 Бер 2018

Апеляційний суд підтвердив заочний арешт Димінського

Фото xsport.ua

Апеляційний суд Києва залишив у силі заочний арешт підозрюваного в смертельній ДТП бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського.

Відповідне рішення колегія судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ухвалила 26 березня, повідомляє прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 березня 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Димінського П.П., – без задоволення", – йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що захист Димінського оскаржував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 березня 2018 року, якою було задоволено клопотання слідчого Національної поліції про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

18 серпня 2017 року в районі села Ямельня у Львівській області автомобіль Димінського став учасником аварії, в результаті якої загинула 31-річна Наталія Трила. Тоді провину за аварію взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Його взяли під варту, проте згодом суд пом'якшив запобіжний захід на домашній арешт.

Сам Димінський з 22 серпня перебуває за межами України.

30 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проведена експертиза ДНК з подушок безпеки в автомобілі показала, що охоронець Димінського, який взяв на себе провину за ДТП, не був за кермом у момент аварії.

Нацполіція оголосила Димінського в національний розшук, йому оголошено про підозру за ч.2 ст.286 – "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження".

Водночас кримінальне провадження стосовно Борща закрили у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

У свою чергу 9 грудня адвокат Димінського повідомив, що мати загиблої в результаті ДТП Марія Трила заявила про повне відшкодування шкоди, спричиненої ДТП, і відсутність матеріальних претензій у зв'язку з аварією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: