fbpx
Сьогодні
11:38 24 Бер 2018

З понеділка ще 20 країн-членів ЄС можуть вислати російських дипломатів, - The Times

Фото Reuters

До 20 країн Європейського союзу і США можуть вислати російських дипломатів через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це повідомляє газета The Times.

За даними видання, у висилці російських дипломатів можуть взяти участь Франція, Німеччина, Польща, Ірландія, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Данія; інші країни зі списку 20 можливих учасників в газеті не навожиться.

Також наголошується, що в четвер, 22 березня, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей провела 4-годинні переговори з представниками Франції, Німеччини, Литви та Ірландії, в ході яких політики обмірковували "тверду відповідь" на отруєння Скрипалів у Солсбері. У виданні підкреслили, що висилки можуть початися в понеділок 26 березня.

Екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новачок", що проводиться в Росії.

Великобританія вислала з країни 23 російських дипломатів в рамках заходів, вжитих як реакція на інцидент в Солсбері. Пізніше Євросоюз прийняв рішення відкликати свого посла з Росії для консультацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: