fbpx
Сьогодні
18:42 24 Бер 2018

Справа Скрипаля: Трамп погодився вислати російських дипломатів

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп погодився з рекомендаціями своїх радників і готовий вислати російських дипломатів з країни. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За словами співрозмовників агентства, Трамп хоче упевнитися, що європейські союзники США також зроблять схожі кроки щодо Росії перед тим, як самому вислати дипломатів.

За інформацією Bloomberg, рішення про висилку дипломатів, ймовірно, буде оголошено в понеділок. При цьому працівники агентства зазначають, що рішення Трампа не остаточне.

Раніше телеканал CNN повідомив, що Рада з національної безпеки США рекомендувала Трампу вислати з країни російських дипломатів після отруєння у Великій Британії колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля.

4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі Maltings в Солсбері. Вони досі перебувають у критичному стані.

Лондон звинуватив Москву в спробі отруїти Скрипаля та його дочку токсичною речовиною Новачок. Кремль заявляє про свою непричетність до цього.

Міністерство закордонних справ РФ оголосило персонами нон грата 23 британських дипломатів, а також наказало припинити діяльність Британської ради в зв'язку з неврегульованістю її діяльності.

Ці заходи були вжиті у відповідь на висилку російських дипломатів із Великої Британії через застосування хімічної зброї в британському Солсбері.

Раніше The Times повідомив, що з понеділка ще 20 країн-членів ЄС можуть вислати російських дипломатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: