fbpx
Сьогодні
14:07 22 Бер 2018

Верховна Рада дозволила арештувати Савченко

Фото day.kyiv.ua

Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

За дозвіл на притягнення до відповідальності проголосували 291 нардеп. За дозвіл на затримання – 277. За дозвіл на арешт – 268.

Генпрокуратура просила дозвіл на притягнення Савченко до відповідальності, затримання і арешт.

На початку засідання генпрокурор Юрій Луценко зачитав подання на Савченко. У цей час вона стояла перед трибуною, навпроти Луценка.

Генпрокурор також показав у Верховній Раді аудіо- та відеозаписи про підготовку Савченко і керівником "Офіцерського корпусу" Володимиром Рубаном терактів у центрі столиці з метою захоплення влади.

Зазначається, що загальний обсяг матеріалів становить 74 гігабайти інформації. Сукупна тривалість аудіо- та відеоматеріалів приблизно три доби.

Луценко заявив, що розстріляти центр міста Савченко і Володимир Рубан планували з Труханового острова.

Перед демонстрацією Савченко вигукнула: "Бабах!"

Відео показували близько 30 хв.

Луценко, відповідаючи на питання депутатів, сказав, що не підтримує "широкомасштабну кампанію оголосити Савченко психічно нездоровою".

Раніше у четвер Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законними, достатніми та обґрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Надії Савченко – про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

20 березня Савченко заявила, що люди з оточення президента мали завдання ліквідувати її – і тому готували провокацію та підбурювали її на організацію "перевороту".

Вона стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: