fbpx
Сьогодні
14:44 13 Сер 2020

Студенти КНУ імені Шевченка закликають позбавити Лукашенка звання Почесного доктора

Студенти та випускники КНУ імені Тараса Шевченка закликають позбавити президента Білорусі Олександра Лукашенка звання Почесного доктора КНУ.

Цю ініціативу започаткувала випускниція філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка Олена Нікуліна.

"Дякую всім, хто хоче долучитись до звернення до Ректора та Вченої Ради Київський національний університет імені Тараса Шевченка щодо позбавлення Олександра Лукашенка звання Почесного доктора! Тому я вже публікую текст, який доступний до коментування та підписів.

Цим зверненням ми хочемо привернути увагу університету до того, що диктатор, який зневажає принципи демократії та права людини, не може мати звання Почесного доктора нашого університету та бути частиною нашої академічної спільноти.

Поки що це звернення від випускників та студентів, але я дуже сподіваюсь, що до нас приєднаються аспіранти, викладачі та працівники університету. Як тільки всі бажаючі підпишуть звернення, ми передамо його до університету".

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Леоніде Васильовичу та Члени Вченої Ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка,

Ми, ініціативна група випускників, студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, звертаємося до вас із проханням скасувати присвоєння звання Почесного доктора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександру Григоровичу Лукашенко.

Згідно із Положенням про звання "Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка" від 5 травня 2009 року, звання "Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка" присвоюється видатним вітчизняним і зарубіжним вченим, прогресивним державним і політичним діячам, які отримали світове визнання, за вагомий особистий вклад у розвиток науково-технічних знань…

Олександр Лукашенко є відповідальним за неприйнятну жорстокість проти мирних протестувальників та спробу сфальсифікувати демократичні вибори Президента Білорусі. Ця особа не є прогресивним державним і політичним діячем та не заслуговує на високе звання Почесного доктора. Ми переконані, що присутність Олександра Лукашенка серед переліку Почесних докторів Київського національного університету імені Тараса Шевченка кидає тінь на репутацію цього звання та підриває авторитет Університету як провідного закладу вищої освіти нашої держави.

Міжнародна спільнота не визнає Вибори Президента Білорусі та засуджує злочинні дії керівництва країни щодо мирного населення. Спільна заява держав Європейського Союзу засуджує неприйнятне насильство щодо громадян Білорусі та фальшування результатів виборів. Верховний Комісар з прав людини Організації Об'єднаних Націй Мішель Бачелет засудила жорстоку відповідь білоруської влади на мирний протест.

Дякую всім, хто хоче долучитись до звернення до Ректора та Вченої Ради Київський національний університет імені Тараса…

Posted by Olena Nikulina on Thursday, August 13, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: