fbpx
Сьогодні
18:50 12 Січ 2020

Екологічна проблема у Києві: у Голосіївські озера продовжують зливати відходи

"Кольора гама" Оріхуватських ставків початку січня через зливи невідомих речовин / Фото: Facebook "Збережемо Голосієво"

З початку 2020 року, менш, ніж за два тижні, в Оріхуватські озера, що є частиною Національного природного парку "Голосіївський" у Києві, зафіксовано три різних скиди забруднюючих речовин. За словами мешканців району, стан водоймищ критичний.

Про це повідомив голова ГО "Збережемо Голосієво" Михайло Ромась для "ЕкоРубрики".

"Такі скиди були і раніше, відбувались раз на тиждень або раз в два тижні. Але з початку нового року вже тричі – 2, 8 і 11 січня – ми фіксуємо скиди забруднюючих речовин. Сьогодні, 11 січня, вода різного кольору, має різкий запах з аміачним відтінком. Це все систематично шкодить стану і природному середовищу каскаду Оріхуватських озер. Сьогодні приїжджала поліція, склали протокол, внесли у ЄРДР по факту скидів", – коментує Михайло Ромась.

Після звернень активістів у Мінекоенерго створили спеціальну комісію, а поліція зафіксувала забруднення поверхневих вод і відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 242 ККУ.

За словами Михайла Ромася, у Голосіївські озера відбувається систематичний скид через зливні труби, які знаходяться поряд з парком.

Активіст припускає, що у зливні труби робляться незаконні врізки від будівництв. Внаслідок цього відбуваються скиди хімічних речовин після виробництва, будівництва, рештки з каналізації від житлових будинків, і все це потрапляє в Оріхуватські озера.

По ситуації із скидом невідомої речовини в Оріхуватські озера. Запах – жахливий.Фото і відео: Дмитро Русін

Posted by Збережемо Голосієво on Wednesday, January 8, 2020

В Новий Рік із старими проблемамиЧерговий скид невідомих речовин в Оріхуватських озера, в місцева влада ще не вийшла з новорічних гулянь ніякої реакції

Posted by Збережемо Голосієво on Wednesday, January 8, 2020

 

На місці виявленого порушення працівники лабораторії КП "Плесо" взяли забір води. Як повідомив прес-секретар підприємства Євген Кобан: "Результат аналізів проводиться протягом 3-4 днів. Перші дані ми отримаємо вранці 14 січня".

Нагадаємо, раніше кияни вже виходили під ГПУ з гаслами "Оріхуватські озера – не каналізація" проти знищення ставків в Голосіївському парку.

У серпні у Голосіївському парку столиці озера стали помаранчевими.

У листопаді мешканці району провели більше п'яти днів під Голосіївською поліцією через розкрадання на очищенні Оріхуватських ставків.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: