fbpx
Сьогодні
Відео 22:14 04 Січ 2019

У Нідерландах хор імені Лисенка вже 20 років виконує українські пісні

Український диригент Мирослав Антонович заснував у 1996 році у Нідерландах хор імені Лисенка, репертуар якого досі складається виключно з українських пісень.

Усі його 40 учасників – нідерландці.

Оцінити, як іноземці співають українською, пропонується у відеосюжеті на сайті svitua.com.ua.

Теперішній директор і водночас соліст хору Брем Боскхарт збиратється на репетицію. Він достає українську вишиванку ручної роботи і каже, що така вишита сорочка є у кожного учасника хору.

Репетиціїї хору проходять щовівторка увечері. Усі слова пісень записані нідерландською транслітерацією. Учасники хору – носії української мови допомагають із правильною вимовою слів.

Диригентка хору Інна Огарок зізнається, що хор постійно працює над вимовою, бо є досить складні для нідерландців звуки: ш,ч, ж, щ.

Зароблені від концертів гроші колектив хору спрямовує на підтримку музичної школи у рідному місті засновника хору Мирослава Антоновича – Долині в Івано-франківській області. Крім того, колектив фінансує стажування у Нідерландах успішних учнів українських музичних закладів.

Зазначається, що на своє 20-річчя хор співав літургію у кафедральному соборі Утрехта.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: