fbpx
Сьогодні
19:25 04 Січ 2019

Розширення Всесвіту: вчені заявили, що Чумацький шлях зіштовхнеться з іншою галактикою

Сусідня галактика зіштовхнеться з Чумацьким шляхом, де знаходиться наша Сонячна система, вважають астрономи.

Про це повідомляє УНІАН.

Відкриття було зроблене на основі комп'ютерної симуляції руху карликової галактики під назвою Велика Магелланова хмара. Вона – одна з багатьох галактик-супутників, які обертаються навколо Чумацького шляху.

Як виявилося, замість того, щоб рухатися по орбіті на безпечній відстані чи відірватися від гравітаційного поля нашої галактики, Великій Магеллановій хмарі судилося врізатися в неї. Наразі вона розташована на відстані приблизно 163 тисячі світлових років від нашої галактики. Вона рухалася зі швидкістю 400 кілометрів на секунду вглиб Всесвіту.

Але симуляція астрофізиків з Університету Дархама виявила, що Велика Магелланова хмара сповільнилася і розвернулася в бік Чумацького шляху. Тож зіткнення галактик відбудеться приблизно через 2,5 мільярди років. Хоч вірогідність зіткнення зірок і планет мала, удар цілої галактики, маса якої в 250 мільярдів разів перевищує масу Сонця, стане нищівним.

У свою чергу вчений Маріуш Каутун підрахував, що вірогідність того, що Сонячна система після зіткнення полишить Чумацький шлях дуже мала. За його підрахунками, шанси, що це станеться, не перевищують 1-3%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: