fbpx
Сьогодні
19:38 31 Гру 2018

Кожен третій українець за рік не прочитав жодної книжки, – дослідження

Третина українців за рік не прочитала жодної книжки, інша третина – одну-п'ять.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному Центром економічних і політичних досліджень імені Разумкова на замовлення Читомо.

Більшість із тих, хто не прочитав жодної книжки, пояснили це відсутністю бажання чи потреби, 11% завадила висока ціна, а 7% − відсутність хороших, цікавих, якісних і корисних книжок.

Соціологи звернули увагу, що найменше читають найбідніші верстви населення – кому вистачає лише на харчування або хто навіть змушений економити на їжі. Найбільше часу виділяють на читання мешканці великих міст, найменше – сіл.

Також жінки читають помітно частіше, ніж чоловіки (принаймні кілька разів на тиждень – відповідно 33% і 21%). Частіше за інших час для читання виділяють люди з вищою освітою, студенти, домогосподарки та пенсіонери.

Найпопулярніші жанри – сучасні детективи (40%) і класика (38%). Також третина опитаних впродовж року читали фантастику чи фентезі. Кожен 25-й чоловік читав любовні романи.

92% тих, хто читає електронні книжки, завантажує їх в інтернеті безкоштовно.

Книжки опинилися на п'ятому місці серед способів провести вільний час. Зате 58% українців щодня дивляться телевізор. Також у першій п'ятірці – читання ЗМІ, соцмереж і радіо.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: