fbpx
Сьогодні
11:46 25 Гру 2018

УПЦ МП звернеться до Конституційного суду, аби не вказувати у назві приналежність до Росії

Українська православна церква Московського патріархату ініціює звернення до Конституційного суду через закон, який зобов'язує її вказати у назві приналежність до РФ.

Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє прес-центр церкви.

"Так як має місце порушення Конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду", – сказав Бахов.

Він вважає, що прийнятий закон порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою "мільйони віруючих" УПЦ МП.

"Окрім цього він не відповідає Конституції України та порушує міжнародні зобов'язання, які на себе взяла наша держава, що відображені у таких основних документах як, Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Декларація про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на основі релігії чи переконань, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод", – заявив голова юридичного відділу церкви.

Він додав, що будь-які спроби з боку держави змусити церкву змінити свою назву є незаконними.

"Навіть якщо це робиться шляхом прийняття відповідних законів, і розцінюються з точки зору міжнародного права, як втручання у внутрішні справи релігійної групи", – заявив він.

20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Згідно з документом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: